عنوان کامل پایان نامه :
تحلیل الگوی سینوپتیکی طوفانهای گرد و غبار در منطقه جنوبی حوضه خزری
قسمتی از متن پایان نامه :
جایگاه جغرافیایی استان مازندران
استان مازندران در شمال کشور و با وسعتی معادل4 /23756 کیلومتر مربع حدود 46/1 درصد از مساحت کشور را در برداشته می باشد. دریای خزر در شمال، استانهای تهران و سمنان در جنوب و استانهای گیلان و گلستان به ترتیب در غرب و شرق استان قرار دارند. مازندران بر اساس آخرین تقسیمات کشوری دارای 19شهرستان میباشد. این استان در سال ۱۳۷۵، حدود ۲۲۰۶۸۰۰ نفر جمعیت داشته می باشد که از این تعداد حدود ۴۶ درصد در نقاط شهری و ۵۴ درصد در نقاط روستایی سکونت داشتهاند. بر اساس سرشماری سال 1390، جمعیت استان مازندران بالغ بر 3073943 نفر میباشد.
استان مازندران از نظر طبیعی به دو قسمت جلگه ساحلی و کوهستانی تقسیم می گردد. رشته کوههای البرز مانند دیواری مرتفع نوار ساحلی و جلگهای کنارهای دریای خزر را محصور کرده می باشد. در اثر نسیم مداوم دریا و بادهای محلی در سواحل جنوبی و شرقی دریای خزر، تپههای ماسهای تشکیل شده و سدی طبیعی و کم ارتفاع بین دریا و جلگه پدید آمده می باشد.
استان مازندران از لحاظ طبیعی به سه قسمت اصلی کوهستانی در جنوب، میانبند در وسط و جلگهای در شمال تقسیم می گردد. ناحیه کوهستانی متشکل از رشتهکوه البرز در جنوب واقع می باشد که تقریباً موازی با کرانههای جنوبی دریای خزر، مازندران را از جنوب البرز جدا میسازد. قسمتهایی از این ناحیه با ارتفاعی بیش از 3000 متر، معمولاً نیمی از سال پوشیده از برف می باشد. ناحیه میانبند در ارتفاع میان 100 تا3000 متر، دارای جنگلها و مراتع غنی می باشد. ناحیه جلگهای نیز با حداکثر ارتفاع 100 متر، شامل سرزمینهای تقریباً مسطحی می باشد که بیشترین شهرها و آبادیهای استان را در خود جای داده می باشد.
سوالات یا اهداف این پایان نامه :
- توزیع مکانی و زمانی پدیده گرد و غبار در منطقه مورد مطالعه چگونه میباشد؟
- سامانههای همدیدی موثر در ایجاد طوفان گرد و غبار در مناطق خزری کدامند؟